Lavinya Dergisi
TUĞBA KÜLEKÇİ DAĞDEVİREN LAVİNYA'YA KONUŞTU1) Merhabalar Tuğba hanım, sizi biraz tanıyabilir miyiz. Tuğba Külekçi Dağdeviren kimdir? Merhaba, İstanbul doğumluyum. Aslen Gaziantep’liyim.Fatih Üniversitesi İşletme Fakültesi Bilişim Yan Dal Mezunuyum.Lavinya Medya’nın Kurucusuyum. Grafik ve Web Tasarım Eğitmeni, Bilişim Uzmanıyım.
2) Olduğunuz yer ya da konum, hedefiniz mi? Yoksa daha fazlasımı diyorsunuz? Böyleyse hedefiniz nedir? Şuan ki mevcut konumum kariyer planımın bir basamağı. Ölene kadar öğrencilik felsefesi benim yaşam vizyonum. Bu sebeple asla her şeyi biliyorum demem, diyemem. Kendimi öğrenmeye, geliştirmeyeadadım. Seçmiş olduğum alanda öyle ki, her saniye bir güncelleme olan, dur durak bilmeyen bir sektör.Bazen değişimlere yetişemiyorum bile. Bu sebeple daha çok aşık oluyorum yaptığım işe. Araştırmaktan,okumaktan, sentezlemekten keyif alıyorum. Ruhumu besleyen mesleğe sahibim.
3) Başarı sizce beklemekle olur mu? Yoksa mücadele etmek ve çalışmaktan mı geçer yolu? Ben şansın çalışmak olduğunu düşüyorum. Çalışan, pes etmeyen ve mücadele eden bir insanın her koşulda fırsatları başarıya dönüştürebileceğine inanıyorum. Bu sebeple bekleyerek, çaba göstermeden olacağını asla düşünmüyorum. 20 Aylık ve çok afacan bir oğlum var. Yaklaşık son 1 yıldır günde 4 saat uyku ile yaşıyorum. Bu süreçte kitapta yazdım, firmanın markalarını da yönettim, yeni işlerde aldım, online eğitimlerde verdim, online eğitimlerde aldım, çocuğumla da tek başıma ilgilendim, covid-19 da geçirdim. Bu sebeple uyuyan ve amacı olmayan, bir şey yapmamak için sürekli bahaneler üreten insanlara hayret ederken, böylelerini yakınımda bulundurmamaya gayret ediyorum. Çünkü bence etrafınızdaki en yakın 5 kişi kimse, zaman içerisinde siz de onların karması oluyorsunuz..
4) Yaptığınız mesleğe az çok aşinayım, Bilişim ile ilgili çoğu yaptıklarınız kodlama gibi.Ben bu alanda hep erkekleri gördüm. Siz bu mesleğe nasıl karar verdiniz? Çocukluğumda En Sevdiğim Çizgi Film Jetgillerdi. Uçan Arabalarla İşe Gitmek, Ev İçinde Odalar Arasında Yürüyen Merdivenle Dolaşmak, Kahvaltıyı Hazırlayanın Bir Robot Olması ve Tek Bir Tuşa Basmanın Sonucunda Hemen Giyinmiş, Makyaj ve Saçlar Yapılmış Halde Hazır Olmak Beni Çocuk Aklımla Çok Büyülüyordu. Geceleri Uyumadan Önce Birgün Yıldızlara Jet Uçağımla Gideceğimin Hayalini Kurardım. Bilgisayar, astrofizik ve teknoloji çocukluğumun hayaliydi. Ben içimdeki çocuğun sesine kulak verdim. Üniversite yıllarımda bir telaş sarmıştı içimi. Sadece İşletme Bölümü Mezunu Olarak Kalmak İstemiyordum. Benim Bir Farklılığım Olmalıydı. Bu sebeple bilişim bölümü içerisinde, web tasarım, grafik tasarım dersleri aldım. Web tasarım hocam benim merakıma karşı çok ilgiliydi ve ders çıkışlarında ne zaman odasına gitsem benim sorularımı, araştırmalarımı geri çevirmezdi. Buradan kendine selamlar olsun.
5) Bir sihirli gücünüz olsaydı, Ne olurdu, ne yapardınız? Sihirli bir gücüm olsaydı, mesleğini eline alana kadar hiçbir çocuğun annesiz-babasız büyümemesini dilerdim. Sihirli bir gücüm olsaydı, orman yangınlarına asla izin vermezdim.
6) Radyo dinlemek, kitap okumak size iyi geliyor mu? Yoksa hayır uyumak mı dersiniz? Kitap okumak için günde 4 saat uyumayı göze alıyorum. Kitap okumadan yatmadığım gün yoktur diyebilirim. Kitap uyumak için değil, uyanmak için okunur. Kitaplığımda çok gizli kahramanlarım, hayallerim ve önsezilerim var. Radyo dinlemeyi de bir o kadar severim. Müzik dinleyerek ile ruhumun rihmini dengelediğime inanıyorum. Çok heyecanlıysam veya durgunsam, kendimi şarkılar ile normalleştiğim frekansa getirmeyi başarabiliyorum. Bazen totem yapar sıradaki şarkım şu konuya gelsin der ve şarkının sözleri içinde cevap ararım. Bu zaman zaman herkese olmuyor mu?
7) Bir kitap çıkarma arifesindesiniz, Kitap içeriğinden ve çıkış tarihinden bahseder misiniz? Teşekkür ederim. Dijital pazarlama, sosyal medya, web tasarım, seo, pazarlama teknikleri ve marka iletişimi konularını kapsayan eserim, Şubat 2021 gibi piyasaya çıkacak. Bir yazarın dediği gibi, insanlık için küçük ama benim için büyük önem arz ediyor.
8) Lavinya Dergisi olarak sorularımız bunlar, Başarı dolu yolunuzda hep aydınlık yarınlar dileriz. Son olarak okurlarımıza ne söylemek istersiniz? Çok keyifliydi teşekkür ediyorum. Hepimiz dünyaya gelirken varoluş sebebimizi kendimiz bulmamız ve yorumlamamız üzerine gönderildik. Sanat, edebiyat, bilim ve teknoloji bir bütün olarak, bize bu sebebi göstermek için varlar. Yaşam içinde yaşam bulmanın yollarını bu alanlar içerisinde keşfederlerse ya da en azından çabalarlarsa ruhları mutlak doyuma ulaşacaktır. Bende öyle oldu. Affınıza sığınarak..