Lavinya Dergisi

KÜRŞAT ZENGİN LAVİNYA'YA KONUŞTU

1) Öncelikle Kürşat Zengin kimdir, insanların hayatına şarkılarıyla nasıl dokundu nasıl girdi?
Merhaba ben Kürşat Zengin. Belçika'da doğdum büyüdüm. Aslen Malatya'lıyım. Burada Muhasebe bölümü mezunuyum. Üç çoçuklu bir ailenin ortancı çocuğuyum.Şarkılarımla insanlarin en güzel anlarına dahil olarak onların kalplerine dokunduğumu hissediyorum. Amacım samimi içten ve pozitif duygularla daha çok kalbe hitap edebilmek.


 2) Kalp Yolu diyerek başladınız, Kalbim diye devam ettiniz şarkılarınızın bir hikâyesi var mı?
Kalp Yolu benim ilk göz ağrım. İçinde gerçek askı barındıran duygu yüklü ve benim en sevdiğim ve yıllarca unutulmayacak şarkılar arasına giren şarkım. Kalbim ise yine pozitif ama Kalp Yolu'na nazaran daha eğlenceli ve benim biraz deli dolu tarafımı da yansıtan bir şarkı.
 3) Klibinizin diğerlerinden çok farklı olduğunu gördük, sizden duyalım bu klip bize ne anlatıyor?
Kalbim’in klibini çekerken çok keyifli anlar yaşadık, çok emek verdik ve sonuç olarak seksen kişinin alın teri döktüğü renkli international ve müzikal bir klip oldu. Emeği geçen herkese burdan tekrar teşekkür ediyorum
 4) Şarkılarınızı nasıl yapıyorsunuz, nelere dikkat ediyorsunuz?
Genellikle bestelerimi gitarimla besteliyorum. Baktığım herhangi bir filmden, yaşanmışlıklarımdan derleyip son haline getiriyorum. Dikkat ettigim şeyler ise düzgün Türkçe ve anlaşılabilirlik.
 5) İlham aldığınız isimler kimlerdir?
Barış Manço ve Sezen Aksu
 6) Bu yola çıktığınızda size destek olanlar kadar engel olanlarda olmuştur. Bu engelleri nasıl aştınız?
Her şeyin bir olma sebebi vardır. Yani bir görevi. Engellerin görevi engel olmak bizim görevimiz ise o engelleri aşmak. Düştüğüm yerden bir avuç sevgi ile kalkmasını bilirim. O yüzden engelleri kolaylıkla aşabiliyorum.
 7) Kalp Yolu şarkısını hemen hemen her düğünde duymaya başladık. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
İnsanların en mutlu günlerinde “o” unutulmaz ilk dans müziği olarak Kalp Yolu’nu seçmeleri benim için gurur verici. Bu önemli günler sayesinde Kalp Yolu yıllarca unutulmayacak.
 8) Kalp Yolu şarkısı ile tanındınız. Bu şarkı size diğerleri içinde bir yol oldu mu, uğurlu geldi diyebilir miyiz?Her şarkının kendine göre getirdiği güzellikleri vardır fakat Kalp Yolu ilk göz ağrım olduğu için uğuru da yeri de bambaşka.
 9) İİleriye dönük plânlarınızdan biraz bahseder misiniz?
Yaptığım şarkıları daha fazla kitlelere ulaştırabilmek, benim en büyük gayem. Ve dünyanın her yerinde konser verebilmek.
 10) Kitap ve dergi okumayı sever misiniz, ne tür konular okumayı seversiniz?
Dergilerle pek aram yoktur ama kitap okumayı severim. Özellikle dünya klasikleri mesela Dostoyevski'nin Suç ve Ceza kitabı, Victor Hugo'nun Sefiller adlı eseri.
 11) Bu işi yapmasaydınız ne işle meşgul olurdunuz ?
Muhasebe bölümü mezunu olmama rağmen bence baba mesleğini seçerdim,Dönercilik. Zira insanlarla iç içe olmayı çok seviyorum.