Lavinya Dergisi

FATOŞ KUMRU LAVİNYA'YA KONUŞTU

1) Fatoş Kumru olarak bu yolculuğa nasıl başladınız sizin için engeller için olan bir yol muydu yoksa kolayca bu başarıya ulaştınız mı ?
Kendime ait bir kitleye sahipdim, lakin daha büyük bir kitleye şarkılarımı ulaştırmak en büyük hayalim olduğundan yoluma tam hız devam ederken ilk hedefim olan albümümü çıkarmaya karar verdim.2016 yılında ‘Yanına al’ adlı albüm çalışmam ve başta Sezen aksu ‘nunda bulunduğu Eflatun türküler projesinde yer aldım.Fakat benim albümüm 15 temmuza denk geldiği için pr çalışmamı durdurmak zorunda kaldım..Tabiki kolay olmadı 12 yılımı verdim müziğe ve müzik her daim hayatımda… 


2) Şarkı söylemek çocukluk hayalinizmiydi ? Yoksa sonradan mı keşfettiniz?
Çocukluk hayalim diş hekimi olmaktı,evde müzikle uğraşan ablamdı.bütün ilgi ablamdaydı,benim müzikle ilgileneceğim ailemin aklına bile gelmezdi:)fakat ben de okulda ki müzikle ilgili her etkinlikte bulunmaktaydım.ta ki ablam evlenip müziği bırakınca bayrağı ben devraldım.yani sonradan da keşfetmek değil bu hep müziğin içindeydim.biz de aileden gelen bir yetenek,babamın,ablamın sesi çok güzeldir.sahne hayatım da önceden planladığım bir şey değildi.Sahnenin tozunu yuttuktan sonra sahne hayatım başladı ve bu işi profesyonel yapmam gerektiğini düşünüp okul hayatıma başladım. 
 3) Ne gibi zorluklar ile karşılaştınız, yapamazsın diyenler oldu mu?
O İnsanlar ile nasıl mücadele ettiniz?Yapamazsın diyen olmadı!aksine yapabilirsin diye destek verdiler.Sahne yapmak çok başka albüm yapmak çok başka bir şey,albüm ya da single yapmak çok başka...yıllardır sahnedeyim fakat 2016 da albüm yolculuğum başladı.Bu piyasa da sanki müzikle yeni tanışıyorsunuz muamelesi yapılıyor halbuki geçmişim var.Artık daha çok dinleyiciye ulaşmam gerekiyordu.Bundan dolayı biraz sıkıntılar yaşadım.kimse kolay bir yerlere gelmiyor,sancılı bir süreç var.bunları da yavaş yavaş aştığımı düşünüyorum.şuan daki single ‘ım da muhteşem bir ekibim var.şarkı da yorumum da çok beğenildi.
 4) Birçok ünlü isimin vokalitliğini yaptınız? Size neler kattı, nasıl histi bu? Unutamadığınız bir anıyı bizim ile paylaşır mısınız?
Vokalistlik hayatım ilk Naşide Göktürk ‘ün bana vokalistlik teklifiyle başladı.heyecan verici bir şeydi,yani sahnede ön de tanınan bir sanatçı ve muhteşem bir sahne var ve o sahne de siz de varsınız.onun tecrübelerinden siz de yararlanıyorsunuz,onu izliyorsunuz bir şeyler öğreniyorsunuz.muhteşem bir histi benim için.onun dışında kuliste vakit geçiyorsunuz .anılarını dinliyorsunuz,benim için unutulmaz bir tecrübe. VE bir çok ünlü isimle aynı sahneyi paylaştım.Ünlü sanatçıların sevenlerini ben de memnun ettim. 
 5) Sizin için ilham nedir? Yada şöyle soralım, ilham kaynağınız nedir?
ilham kaynağım “Aşk” beni heyecanlandıran herşey ilham olabilir.her şeye aşkla bakmak yani Allah’ın yarattığı her şey bana ilham veriyor.Deniz,güneş,ağaç..vs 
6) Şarkı söylerken sizi ilk kim dinlediğini hatırlıyor musunuz?
Ne dedi.ilkokul öğretmenim.çok şaşırdı senin çok güzel sesin var dedi ablamı da tanıdığı için ablana çekmişsin dedi.
 7) Kötü eleştireler alıyor musunuz? Nasıl baş ediyorsunuz?
Kötü sahibinindir.Fatoş Kumru olarak daha öğretici,geliştirici,yapıcı eleştirilere kulak asıyorum.Kendimle yarış halindeyim sürekli…
 8) Eskilerden olan ' Başımın Belası Gönlüm ' Şarkısına tekrardan nefes oldunuz, Bu şarkının sizde anısı mı var , yoksa sadece beğendiğiniz için mi seslendirdiniz?
İleride albüm çalışmanız varsa, Çalışmak istediğiniz isimler var mıdır? kimdir.. Bu soruya şöyle cevap vermek istiyorum.artık anısı oldu,ilk Sevda ablayı aradığım da bu şarkıyı çok beğendiğimi okumak istediğimi söyledim.oda hastanedeydi,müjdeli bir haberim var “hamileyim”dedi.”çok duygusalım ve bu şarkı benden sana hediye olsun”dedi.böyle bir tesadüf sonrası göz yaşlarımı tutamadım.bir sonra ki çalışmam da single olacak süpriz olsun istiyorum. 
 9) Kendinizi kimi örnek alıyorsunuz? Sahi muhabbetimizin sonu gelmişken soralım, Çaldığınız müzik aleti var mıdır?
Tabi ki ajda pekkan’ı örnek alıyorum.️fakat Zuhal olcayı çok beğeniyorum.hem müzisyenliği hem oyunculuna hayranım, çok tanışmak isterim. Ben sakarya üniversitesi devlet konservatuarında türk müziği bölümü okuyorum.piyano ve bağlama çalıyorum.kısa bir keman geçmişim de var. 10) Bizim sorularımız tükendi , Bizlere ve dinleyicilerinize ne söylemek istersiniz? Öncelike Lavinya dergisine çok teşekkür ederim.Ve tüm Lavinya dergisi okuyucularına… Ayrıca tüm dinleyicilerime ve herkese sonsuz teşekkürler ,onları çok seviyorum.bizi takip etmeye devam etsinler... Müzikle Kalın….