Lavinya Dergisi

FÜSUNSU LAVİNYA'YA KONUŞTU

1) Öncelikşe sizi biraz tanıyalım. Kendinizden biraz bahseder misiniz?
füsunSu’dan önce ve sonra diye ayrı tanımlayacağım: Antalya’da Füsun Balta olarak doğdum. ODTÜ’de Mimarlık, İÜ’de Müzikal okudum. Füsun Coşkun olarak kariyer yaptım, müzik yaptım. Yine Füsun Coşkun olarak, Eurovision, Discovery vb. yarışmalar sonrası “Sarhoş” albümümü ve TRT FM’de canlı, naklen konserler yayınladım. “Dünyanın en muhteşem deneyimi” diye nitelendirdiğim kızımla birlikte büyümeyi seçtim. Bir gün kanserimle tanıştım, duvara tosladım, alt üst oldum, paramparça oldum. İyi ki de öyle olmuş. Yaşamımda yanlış yere oturmuş olan tüm parçalar doğru yerlerini buldu, bulmaca çözüldü. Hayatın altı ve üstü ‘bir’di, hatta daha iyiydi. Kanser dönemi faydasını gördüğüm nefesle ve zihin dönüşüm sistemleri ile yol alıyorum. 2015 yılında “DNA” isimli, kendi dönüşüm hikayemi anlattığım albümümle müziğe geri döndüm. Tüm isimleri geride bıraktım, en derin niyetim aşkla, ‘SU’ olup akmayı, su gibi her şeyden aşağıda ve kayaya şekil verecek kadar güçlü olmayı seçtim, füsunSu oldum… 2016’da “UMA”, 2017’de “BÜYÜ” 2018’de “OYUN” isimli üçleme albümlerimi yayınladım. 2019’da single olarak “HOŞÇA KAL” isimli şarkım sizlerle buluştu. 


2) Mesleğinizi bir kez de sizin ağzınızdan duyalım, bu mesleği yaptığınız için mutlu musunuz?
Müzisyen, nefes terapisti ve mimarlık dışında, zaman zaman da bir kadın sitesine yazdığım yazılarla buluşuyorum takipçilerimle. Bütün mesleklerimi severek yaptığımı söyleyebilirim. Mimarlık, aileme, öğretmenlerime ve çevreme bir hediyemdi. Nefes terapistliği, kendi kanser tedavim sırasında faydalandığım bir sistem olarak girdi hayatıma ve ihtiyacı olanlarla bunu paylaşmak istedim. Müzik, gönlümde her zaman en derin yere sahip olan. O bir meslek değil, kendimi ifade şeklim. Yazarlık, hayatıma son yıllarda girdi. Şimdi ilk romanımı tamamlamak üzereyim. 
3) Kişisel hobileriniz nelerdir? Kendinizi mutlu etmek için neler yaparsınız?
Seyahat etmeyi, kitap okumayı çok severim. Ama bunlarda hobiden çok ihtiyaç benim için. Çok kolay mutlu olurum, bulutları, gün doğumlarını, gün batımlarını ya da uykusunda kızımı izlemek bile büyük mutluluk kaynaklarım. 
4) Bir edebiyat dergisi olarak şiir sever misiniz? Kitap okumak hayatınızı ne kadar kapsıyor?
Şiir okumayı da yazmayı da severim. Elimin altında üç, beş değişik tarz kitap sürekli bulunur. Değiştirerek okurum. 
5) En sevdiğiniz şiir, şair kimdir? Ne tür kitap okumayı seversiniz?
Yazarları, şairleri sevdiğim, sevmediğim diye kategorize edemem. O zamanki ruh halime, kalbime dokunan birçok şiir ya da kitap olabilir. Daha çok içsel motivasyonla ilgili olarak, psikoloji ve felsefe okumayı severim, tabii ki bir de kişisel gelişim ve dönüşüm kitaplarını. 
6) Sizin için sevgi nedir? Bütün işlerinizi sevgi ile mi halledersiniz?
Sevgi varoluşun temeli. Bizi durduran, yoran, korku ve öfkeye salıveren her şeyin zıttı. Niyetim her an sevgi dolu kalabilmek. Ne yazık ki, zaman zaman öfke ve korkunun güdüsü ile hareket edebiliyorum. Iskaladıklarım da oluyor yaşamın içinde, aynı NİYET şarkımda anlattığım gibi. https://www.youtube.com/watch?v=xXSlJ67LNIo&list=PLhTBQftxXF7_v7dUlpOmK9OPQDAZ0oSo3&index=2 
7) Hayatta sizin için en önemli şey nedir?
Benim için kendimi tekrarlamamak, her gün bir önceki günden daha bilgi ve sevgi dolu olabilmek önemli. Kolay değil tabii ki, acıta acıta öğretiyor hayat. 
8) Size ilham veren şeyler nelerdir? Aşk! İlahi aşk! Yani her an, her yerde, her şeyde görebilme ihtimali yarattığımız aşk. Aşkla dolu olmak müthiş coşkulu ve ilham verici. 
9) Yaşam motivasyonunuzu nasıl koruyorsunuz, daima enerjik misiniz?
Çok büyük yüzdede enerjik ve hayat doluyum. Ucunu kaçırıverip hüzne ya da öfkeye kapıldığım an, hemen farkındalıklı nefeslerle kendimi yeniden regüle ediyorum. 
10) Arkadaşlarınız Füsun’u nasıl tanır, nasıl tanımlar?
Sürekli enerjik ve güleç bilirler ama her an bulutlarımdan yağmur boşalabileceğini bilirler. Çok yakından tanıyan birkaç kişi ise yaşadıklarımın sinema filmi kıvamında olduğunu söylerler. 
11) Herkesten sakladığınız bir sırrınız var mı?
Sırlar taşınması en ağır yüklerdir, bekledikçe içten içe yer bitirir organizmayı. Ve evet sırrım var ve açığa çıkmak için bekliyor. 
12) Dünyayı değiştirmek için bir gücünüz olsaydı neyi değiştirirdiniz?
En güzel sözler söylenmiş zaten. Dostoyevski “Dünyayı güzellik kurtaracak” derken, Sait Faik Abasıyanık “Bir insanı sevmekle başlayacak her şey” demiş. Bir sihirli değneğim olsaydı, hepimizin derinlerinde saklı sevgi yetisini açığa çıkarmak isterdim. 
13) Yaşayamadığınız, yapamadığım için pişmanım dediğiniz bir şey var mı?
Bazen gelir aklıma pişmanlıklar. Ama eğer o pişmanlıklarım olmasaydı, ben bugünkü ben olmazdım ve seviyorum bugünkü “ben” halimi. 
14) Hayran olduğunuz birisi var mıdır, bu kişi kimdir?
Evet. Çok hayran olduğum birisi var. Kendime ait en yüksek versiyonlarını gerçekleştirebilmiş olan Füsun’a hayranım. O bir gölge gibi kaçıyor, bense kovalıyorum. Çünkü her yeni günde ben ona ulaşmak için daha çok çalışır, kendimi güncellerken, o sınırlarını daha da genişletiyor ve ben bir türlü o en üst versiyonum olamıyorum J 
15) Bizim sorularımız bu kadar, bizlere yer ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Ben çok teşekkür ediyorum, varlığınız için. Sizlerin ilave etmek istediğiniz birşey var mı?
Burada yüreğine usulca dokunabildiysem okuyucunun, isterim ki şarkılarıma da kulak versin, anlattıklarımı, paylaştıklarımı da dinlesin, birlikte yürek yüreğe çoğalalım. Youtube kanalım “füsunsu official” dan (https://www.youtube.com/channel/UCVpreYbv2VM5pVoDy-Qzx7Q Adresinden) aboneliklerinizi ve takiplerinizi beklerim ve her zaman oradan ulaşabilirsiniz sorularınız ve katkılarınız için. GENEL YAYIN YÖNETMENİ TOLGA TÜRKMEN bir de www.guncelkadin.com.tr ‘nin verdiği “yazarlık” sıfatı ile size ulaşıyorum. Kalbinize AŞK’la dokunabilirsem ne ala… http://bit.ly/2oWZtkM ( “fusunsu official youtube ) ‘dan kendi YOL’culuğumu anlattığım tüm müzik videolarımı izleyebilir, www.fusunsu.com‘dan ve https://www.facebook.com/fusunsubyfusun/ isimli sayfamdan bana ulaşabilir ve takip edebilirsiniz. Paylaşım ve dönüşümlerinizi merakla ve sevgiyle bekliyorum.