Lavinya Dergisi

GÖKÇE KIRGIZ LAVİNYA'YA KONUŞTU

1) Gökçe KIRGIZ olarak bu serüven nasıl başladı. Bir de sizden dinlemek isteriz ? 2005/2006 senesinde arkadaşımın internete sesimi vermesiyle başladı herşey. Herkesinde bildiği üzere fenomen olduğum şarkı kalbime gömerim ozaman vesile oldu şuan ki kariyerimede. Kız arkadaşım şarkıyı habersiz vermesi üzerine, Türkiye’nin ilk internet fenomeni oldum, tabi çok polemikler yaşandı.. başarı eşittir kıskanılmaktır diyerek soğuttum kendimi o polemiklerden sessiz kalmayı tercih ettim, uzun bir ara verdim yaşım küçük olmasından dolayı oluşumu bitirdikten sonra tekrar kaldığım yerden devam etme kararı aldım .. 
2) Bir şarkı yaptınız ve herkes sizi tanıyor hale geldi. Sizinde bildiğiniz gibi bu şarkı kalbime gömerim o zaman şarkısı bu şarkının öyküsünü bir de sizden dinlemek isteriz ? Deminde söylediğim gibi kız arkadaşımın benden habersiz İnternete vermesi İle başladı herşey..yaşım küçük olduğu için çok haksızlığa uğradım, bu da beni büyüttü ve şimdi daha güçlü 
3) Bülent Ersoyla çıktığınız programla ilgili neler söyleceksiniz nasıl bir histi? İlk televizyon programı, ilk orkestra ile şarkı söylemek, dev bir isim, pembe bir hayat, çocukluğum, toyluğum.. yani çok masum bir ben.. karnıma ağrılar girmişti heyacandan, yaşta küçük ozmaanşar 15/16 yaşlarındaydım.. 
4) Bir süre ortalarda yoktunuz yani ilk şarkıdan bu yana bu boşluk niyeydi ? Okul hayatımdan dolayı ortalıkta yoktum..yaşım da küçüktü üniversiteyi bitirdim, tabi bu sırada sahne hayatına devam ediyordum sahneden hiç kopmadım.. 2016 da fırtınalar - 2017 de son rötuş - 2019 büyük soru Artık asla ara vermeyeceğim, sık sık sevenlerime şarkılar söyleyeceğim.. 
5) Bomba gibi bir şarkıyla döndünüz ve bu da çok sevildi. Bu şarkının oluşum süreci nasıldı? Büyük soru.. sözü müziği Murat güneşe ait çok özel bir parça.. Suat abi ile dinledikten sonra 2. Bir şarkı dahi dinlemedik, şarkıyı Suat abi buldu, bana sürpriz oldu, hemen stüdyo çalışmalarına başladık 6 ay süren bir çalışma ardından sizlere sunduk. 
6) Sesinizi Ebru gündeşe benzetiyorlar. Sizde kendi sesinizi benzetiyor musunuz ? HEvet benziyor, allah vergisi ne diyebilirim ki.. Ama asla bir Ebru gündeş olamam.. onu da çok seviyorum beni tanıyanlar bilir.. 
7) Radyo dinlemeyi sever misiniz? Kendi şarkılarınızı duyduğunuzda neler hissediyorsunuz ? Hahahahaha en sevdiğim soru.. sürekli radyo dinliyorum ve inanırmısınız ne zaman radyo açsam benim şarkım çalıyor hala ilk gün ki heyacanla hemen çekip yayınlıyorum sosyal medya da , sonra dagülüyorum kendime. 
8) Kimi örnek alıyorsunuz? İlham aldığınız özel biri var mı ? Kendime rakip birisiyim daha iyi şeyler yapmak için çalışıyorum, benim ilham aldığım isim Suat Ateşdağlı.. onun hayatı, is disiplini, titizliği, Şarkı seçimleri bunlar benim için ilham kaynağı.. çünkü bana o öğretti herşeyi.. 
9) Konserler programlar derken baya yoruldunuz ama enerjiniz hala çok yüksek görünüyor. Bu durum sizi yormuyor mu yoksa hep böyle olmasını mı isterdiniz ? Çalışmayı seviyorum, yoruluyorum çünkü yorulmayı seviyorum, hep de böyle olmasını isterdim hayalim buydu.. 
10) Müzik sizin için yaşam tarzı sanırım bunun için neler söyleyeceksiniz? Kesinlikle öyle. Müzik olmazsa olmazım.. Şarkı söyleyemezsem eksik kalırım.. Allah yaşatmasın bana öyle bir şeyi tabiki.. 
11) Sizden ilham alanlara neler söylemek istersiniz bu yola başlayanlara vereceğiniz tavsiyeler nelerdir? Çok çalışın, büyüklerinizin sözünü dinleyin çünkü bu işte tecrübe çok önemli, tecrübelerden yararlanın, çok iyi gözlemci olun, yeni şeyler keşfedin... 
12) Ilerleyen zamanlarda bizi nasıl projeler bekliyor yeni haberler var mı ? Bir cover çalışmam var yaz için hazırladığımız..bir Serdar Ortaç şarkısı.. prodüktörlüğünü Suat Ateşdağlı üstlendi.. şuan stüdyo aşamasındayız.. 
13) Bugün tam da burda bize özel bir itiraf söyler misiniz? Normal şartlarda söylemeyecektim ama söylüyorum, Serdar Ortaç’ın bir şarkısını cover yapıyorum demiştim.. işte o şarkı 90 şu yollara damgasını vurmuştur bilenler bilir.. itiraf ediyorum “padişah” geliyor.. 
14) Öncelikle bize vakit ayırdığınız için teşekkürler, Son Lavinya okurlarına ve hayranlarınıza ne söylemek istersiniz? Ben teşekkür ediyorum bu güzel Röportj için, herkesi kocaman kocaman öpüyorım, tekrar buluşmak